Horeca Xperience

Programma

Programma Horeca Xperience

Maandag 29 september 2025 Martinplaza Groningen

Tijd Waar Thema & Inhoud
12:30–13:30

Seminar – Groene Innovatieplein


Stand 425

Werk, opleidingen & perspectief
Hoe vinden we de medewerkers van de toekomst en houden we bestaande teams duurzaam inzetbaar? In dit seminar bespreekt een panel kansen voor leerwerktrajecten, subsidies, scholing en het toegankelijker maken van werkprocessen. Ontdek inspirerende voorbeelden en nieuwe perspectieven voor de arbeidsmarkt in de horeca.
Gratis deelname maximaal 50 personen uiterlijk 12:15 uur aanwezig zijn.
13:00–15:00

KHN Ledenlunch

 

Topsport Lounge

Een ontspannen lunch met collega-ondernemers
Je bent van harte welkom voor een informele ledenlunch in de Topsport Lounge van Martiniplaza Groningen. Vanuit deze sfeervolle ruimte heb je een prachtig uitzicht over de bruisende Horeca Xperience!

Aanmelden voor de lunch via: groningen@khn.nl Gratis toegang voor KHN-leden

13:00–18:15

Klaar Af Kook

 

 Stand 5323

De Kookwedstrijd van Noord Nederland.
Wie gaat de beste kok van Noord-Nederland worden. Tijdens Klaar Af Kook zullen 4 koks tegelijk gaan koken in rondes van 30 minuten terwijl de stopwatch loopt. Met in de jury Henrice Dijks van Restaurant Blumé en Willem Bos van Restaurant Basiliek.
14:00–15:00

Seminar – Groene Innovatieplein


Stand 425

De Groene Keuze: AI voor Duurzame Horeca – ‘Lokaal Eten Made Easy’
AI-expert Freya Liemburg laat namens het project de ‘Groene Keuze‘ zien hoe kunstmatige intelligentie horecaondernemers helpt om lokaal en duurzaam in te kopen zonder extra tijd of gedoe. Met een live demo ontdek je hoe je binnen 10 minuten een volledig menu samenstelt met producten van lokale leveranciers en hoe AI fungeert als slimme inkoop-assistent. Interactief, praktisch en direct toepasbaar.
Gratis deelname maximaal 50 personen uiterlijk 13:45 uur aanwezig zijn.
15:15–15:45

Seminar – Groene Innovatieplein


Stand 425

Groene Keuze – Stichting Waddengroep
Tijdens de sessie van Stichting Waddengroep partner van de ‘Groene Keuze‘ ontdek je de smaken en verhalen van het Waddengebied. Proef streekproducten als Waddenvarkens en spelt, leer meer over duurzame initiatieven zoals Wad Gaat Om (stappen naar minder plastic in het Waddengebied) en maak kennis met routes, boeken en projecten die gastronomie en Werelderfgoed verbinden. Een inspirerende mix van proeven, leren en samenwerken voor een duurzame toekomst.
Gratis deelname maximaal 50 personen uiterlijk 15:00 uur aanwezig zijn.
16:00–16:30

Seminar – Groene Innovatieplein


Stand 425

De innovaties van GIPPI-Wereld
We openen dit blok met de introductie van GIPPI-Wereld door Ferrick van Dongen en de lancering van de GIPPI-Award door Marco Agema. Deze award zet vernieuwende ondernemers in de spotlight. Daarna volgen korte pitches van o.a. OPNIEUW (circulaire stoel) en Diversey (duurzame schoonmaakoplossing).
16:40–17:20

Seminar –Groene Innovatieplein


Stand 425

Circulaire 30 minuten
Hoe geef je reststromen een tweede leven? Het Circulair Emmerproject wordt gepresenteerd door ketenpartner René Notenbomer van Save Lodge. Daarnaast deelt de Vereniging Circulair Groningen Drenthe haar visie op hoe ondernemers gezamenlijk een regionale circulaire beweging kunnen versterken.
17:30–18:00

Seminar –Groene Innovatieplein


Stand 425

Food-innovaties van alle niveaus
Proeven, beleven en verrassen. Van aardappelbrood en unieke eierballen tot bijzondere theeën en inspirerende limonades: dit blok laat zien hoe innovatie ook in de keuken en achter de bar direct impact kan maken.
18:10–18:30

Seminar –Groene Innovatieplein


Stand 425

Duurzaam Business Ecosysteem
We sluiten af met een interactieve discussie, geleid door Marco Agema en Ferrick van Dongen. Hoe werken bedrijven en partners samen binnen een duurzaam business ecosysteem? Welke keuzes zijn nodig om echt toekomstbestendig te worden? Het publiek krijgt ruimte om mee te praten en wordt uitgedaagd zelf de volgende stap te zetten.
17:00–20:00

KHN Tapwedstrijden


Brasserie Loeks
Stand 5225

Tapwedstrijden – Horeca Xperience
De regionale voorronde van de KHN Biertapwedstrijden – beleef het vakmanschap van de beste tappers! Meld je aan of lees meer via: Tapwedstrijden
20:00–23:00

Afterparty


Brasserie Loeks
Stand 5225

DJ Humbert Tutuarima

AI Seminar KHN leden (15:15-15:45) BESLOTEN

Slimmer Werken in de Horeca met ChatGPT door Freya Liemburg

Ontdek hoe je ChatGPT kunt inzetten om je dagelijkse horecawerkzaamheden efciënter te maken. Leer de basis van AI-tools en hoe ze je kunnen helpen tijd te besparen en processen te optimaliseren. In deze workshop ontdek je hoe je eenvoudig je personeel plant en hoe je AI-tools kunt gebruiken voor de training en onboarding van je team. Hands-on oefeningen zorgen ervoor dat je direct na de workshop aan de slag kunt. Schrijf je in en ervaar de voordelen van AI in je dagelijkse werkzaamheden. Bespaar tijd en focus op wat echt belangrijk is: je gasten. U ontvangt van ons een gratis entree ticket ter waarde van € 25,- bij aankoop van elk seminar ticket. U krijgt deze binnen enkele dagen automatisch toegestuurd.

AI Seminar 1 (16:00-16:30)

Slimmer Werken in de Horeca met ChatGPT door Freya Liemburg

Ontdek hoe je ChatGPT kunt inzetten om je dagelijkse horecawerkzaamheden efciënter te maken. Leer de basis van AI-tools en hoe ze je kunnen helpen tijd te besparen en processen te optimaliseren. In deze workshop ontdek je hoe je eenvoudig je personeel plant en hoe je AI-tools kunt gebruiken voor de training en onboarding van je team. Hands-on oefeningen zorgen ervoor dat je direct na de workshop aan de slag kunt. Schrijf je in en ervaar de voordelen van AI in je dagelijkse werkzaamheden. Bespaar tijd en focus op wat echt belangrijk is: je gasten. U ontvangt van ons een gratis entree ticket ter waarde van € 25,- bij aankoop van elk seminar ticket. U krijgt deze binnen enkele dagen automatisch toegestuurd.
Ai seminar Horeca Xperience

AI Seminar 2 (16:45-17:15)

Gastvrijheid 2.0: Verbeter je Service met ChatGPT door Freya Liemburg

Verhoog de klanttevredenheid en verbeter je servicekwaliteit met slimme AI-oplossingen! In deze workshop leer je hoe ChatGPT veelvoorkomende klantvragen beantwoordt, waardevolle feedback verzamelt en analyseert, en de training en onboarding van nieuw personeel versnelt. Door praktische oefeningen ben je direct na de workshop klaar om ChatGPT in te zetten in je horecazaak. Ontdek hoe je met AI je service naar een hoger niveau tilt en je gasten een onvergetelijke ervaring biedt. Schrijf je nu in en transformeer je klantbeleving!

U ontvangt van ons een gratis entree ticket ter waarde van € 25,- bij aankoop van elk seminar ticket. U krijgt deze binnen enkele dagen automatisch toegestuurd.

Seminar Marco Agema (17:30-18:00)

Primeur: Het Groene Inspiratie Plein – Waar Duurzaamheid en Innovatie Samenkomen

🌱 Primeur: Ontdek als eerste het Groene Inspiratie Plein! 🌱
Voor het eerst presenteren wij aan het grote publiek hét platform dat volledig in het teken staat van Duurzaam Ondernemen. Wil jij als één van de eersten kennismaken met een plek waar organisaties elkaar ontmoeten om elkaar te inspireren, kennis delen, en samen Positieve Impact creëren? Grijp dan je kans en woon de exclusieve première van het Groene Inspiratie Plein bij tijdens de Horeca Xperience Groningen op 14 oktober in de Martinikerk!

Wat kun je verwachten?
Een uniek en inspirerend verhaal over hoe het Groene Inspiratie Plein (GIP) de wereld van ondernemen zal veranderen. Ontdek hoe dit platform als digitale én fysieke hub duurzame groei stimuleert, samenwerking bevordert en handel mogelijk maakt. Laat je verrassen door vernieuwende inspirerende ideeën, de GIP-Card, en de baanbrekende aanpak via 8 Duurzame Pijlers. Dit is dé kans om als eerste te zien hoe dit revolutionaire platform de toekomst van ondernemen zal vormgeven.

🎫 Beperkte plekken voor deze primeur!
Dit is de eerste keer dat het Groene Inspiratie Plein wordt onthuld aan het grote publiek—een kans die je niet wilt missen! Boek nu je ticket om live bij deze exclusieve presentatie te zijn. Zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst, samen met het Groene Inspiratie Plein. Wees erbij en laat je inspireren!

Seminar Rick Bremer (18:15-18:45)

‘’Kom meer te weten over de wereld van de circulaire economie. Er wordt uitgelegd waarom het bewegen naar een circulaire economie belangrijk is, op wat voor praktische manieren daar door elke onderneming aanvulling aan gegeven kan worden en hoe dat dan precies in zijn werk kan gaan. Door ecologische en sociale winst op één te zetten is een andere mindset benodigd waar gedacht wordt in mogelijkheden. Wat ook in veel gevallen financieel (erg) voordelig kan zijn. In deze seminar wordt de relatie gelegd tussen de circulaire economie en de horeca waarbij concrete voorbeelden gedeeld worden over hoe je onder andere door bewuste keuzes te maken op het gebied van meubilair en afvalstromen je al een groot verschil kan maken. Daarbij gaan we in gesprek om zo samen inzicht te creëren over hoe en op wat voor manier dit voor elke organisatie een meerwaarde is.’’

Vakwedstrijd -Tapwedstrijden

17:00 – 20:00 uur: Biertapwedstrijd Provincie Groningen.

Horeca_Xperience_2023-6075

Tijdens Klaar Af Kook zullen 4 koks tegelijk gaan koken in rondes van 30 minuten terwijl de stopwatch loopt.

Editie Groningen, Friesland & Drenthe.

13:00 – 18:00 uur: Klaar Af Kook

Horeca_Xperience_2023-5994

FAQ

A detailed answer to provide information about your business, build trust with potential clients, and help convince the visitor that you are a good fit for them.
A detailed answer to provide information about your business, build trust with potential clients, and help convince the visitor that you are a good fit for them.

Seminars

Klaar Af Kook

  • Ronde 1 Klaar Af Kook

    -

    Ronde 1 Klaar Af Kook

  • Ronde 2 Klaar Af Kook

    -

    Ronde 2 Klaar Af Kook

  • Ronde 3 Klaar Af Kook

    -

    Ronde 3 Klaar Af Kook